scanner icon

HISTORIE VAN HOENDERDAAL

Voor de oorsprong van Hoenderdaal gaan we terug naar de vorige eeuw. In 1966 is het bedrijf onder de naam Hoenderdaal Bevestigingen b.v. opgericht door de Cees van 't Hoenderdaal sr. en was gevestigd in Driebergen. Hoenderdaal was destijds een agentuur in schroeven. In de beginperiode concentreerde men zich met name op houtschroeven, die veelal in kleine verpakkingseenheden werden afgezet aan de individuele ijzerwarenhandel en diverse ketens. Door de jaren heen is de markt voor bevestigingsmaterialen flink veranderd. De introductie van de spaanplaatschroef in de jaren '80 deed de vraag naar de houtschroef sterk dalen. Maar ook de functie van de groothandel zelf veranderde de afgelopen decennia, en zo veranderde Hoenderdaal steeds mee met de behoeftes in de markt.

Continu in ontwikkeling

Iedere dag verder met procesoptimalisatie middels digitalisering en automatisering; om hiermee ons werk leuker, makkelijker en efficienter maken.

2022

Overname van ons pand

Op 22 december 2022 zijn we de trotste nieuwe eigenaar geworden van het distributiecentrum wat we al vanaf 2011 huurde. Door de groei van ons bedrijf in de afgelopen jaren pasten we eigenlijk niet meer in de 8.500 vierkante meter magazijnruimte. Door de overname van het gehele complex, dat in totaliteit 12.000 vierkante meter magazijnruimte betreft, biedt dit ons de mogelijkheid om verder uit te breiden. Met deze stap is de toekomst gegarandeerd van een zeer efficiënte en ruime logistiek in Veenendaal.

2022

Welkom Felcom

Felcom Fasteners een zusterbedrijf van Hoenderdaal Fasteners. Een bedrijfstak van Hoenderdaal dat zich met name richt op fasteners-projecten, speciale bevestigingsmaterialen en private label business gericht op buitenlandse business met een specialisme in schroeven en schroefproducten. 
Met Jaap het Jonk als Algemeen Directeur is er 25 jaar ‘’fasteners-ervaring’’ aan het roer van dit bedrijf. Met veel kennis van het ontwikkelen en importeren in het Verre Oosten tot aan het verkopen en leveren aan klanten in heel Europa. 

2021

Gloednieuw bestelplatform

In 2021 ging de nieuwe website live. Op dit gloednieuwe bestelplatform die gevoed is vanuit ons PIM-systeem vind je met behulp van slimme filter-opties gemakkelijk het juiste product uit ons totale assortiment van zo’n 10.000 verschillende bevestigingsartikelen. In het webshopgedeelte ziet ieder klant zijn eigen prijzen en kan hij onze voorraad checken. Met slimme functionaliteiten zoals een barcodescanner en een franco-waardemeter is dit een belangrijke mijlpaal voor onze verdere online strategie als bedrijf.