scanner icon
custom icon
Voor 10:00 uur besteld vandaag verstuurd
custom icon
Meer dan 15.000 producten uit voorraad leverbaar
custom icon
Partner in bevestigingstechniek

TERUGBLIK OP 2022

Wat een gek jaar was 2022 zeg! Hij vloog voorbij! Gelukkig konden we alle COVID-problemen een beetje achter ons laten. Alleen kregen we ineens met een ander probleem te dealen… dat veel levens en geijkte systemen in de war schopte; de oorlog in Oekraïne. Verschrikkelijk dat zoiets anno 2022 nog kan gebeuren! En de gevolgen hiervan over heel de wereld zijn wederom groot.

Een slome tweede helft
Als bedrijf hebben we hier vanaf de zomer ‘last’ van gekregen; in de zin van teruglopende omzet ten opzichte van vorig jaar. En aangezien onze inkoop-bestellingen in het Verre Oosten zo'n 6-9 maanden levertijd kennen, hebben we in de tweede helft van dit jaar (te) veel voorraad opgebouwd. Hoe anders is dat vergeleken met een jaar geleden toen we met de grootst mogelijke moeite onze voorraad op peil kregen vanwege de vele problemen in de leveranciersketen en de enorm gestegen vraag uit de markt. 

We varen onze eigen koers
''We varen bij Hoenderdaal onze eigen koers''; zo luidt één van onze kernwaardes. Een gezegde over varen is; ''als de wind veranderd, verander dan de stand van je zeilen‘’. Maar misschien is nu nog wel beter; ''als de wind verandert, verander dan je bestemming.‘’  Zo varen wij inmiddels onze eigen koers, maar wel met veranderende bestemming. Want tegen de wind in komt niemand voorruit…. 

Trotse kapitein van schip Hoenderdaal
We loodsen zo ons bedrijf, inmiddels al bijna 3 jaar lang, door veel veranderingen en onzekerheden. En toch blijven we op de koers! Hoe doen we dat? Daar heb je 3 dingen voor nodig:

                               1) Allereerst natuurlijk een zeewaardig schip,

                               2) met goede stuurlui,

                               3) en natuurlijk een kompas om de juiste richting te kunnen bepalen.

Het schip is ons bedrijf zelf; Hoenderdaal, waar onze efficiënte logistiek en onze kwaliteitsproducten in mooie merken de belangrijkste speerpunten zijn voor zeewaardigheid in onze markt.

De stuurlui zijn natuurlijk ons team! Want de beste stuurlui, die werken bij Hoenderdaal! Ons team maakt het verschil, zakendoen blijft mensenwerk, en daarom investeren we graag in onze mensen.

Dan hebben we nog het kompas; die bepaalt waar we staan en daarmee onze richting. ‘’Meten is verbeteren’’, zeggen we bij Hoenderdaal. Dit kompas zijn onze dashboards die gekoppeld zijn aan onze slimme softwareoplossingen. Het zijn de tools die ons dagelijks inzicht geven om de juiste beslissingen te kunnen nemen en de koersrichting te bepalen. Of om te weten waar de wind vandaan komt om hem in de zeilen te krijgen. We passen ons als organisatie de laatste jaren razendsnel aan op veranderingen in de wereld of in onze markt. En daar ben ik als kapitein van ‘schip Hoenderdaal’ heel erg trots op!   


Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! 
 

Met vriendelijke groet,

 

Bart Veldhuizen

Het laatste nieuws

Alle nieuws