Commercieel Manager

1

Commercieel Manager | Hoenderdaal Fasteners

Wil jij zorgen voor blije klanten, collega’s en een optimaal verkoopresultaat? Win-win-win noemen ze dat bij Hoenderdaal Fasteners. En vind jij het leuk om met een gedreven team van verkoopprofessionals mooie resultaten te boeken? Bij een slagvaardig familiebedrijf dat kwaliteitsproducten levert in bevestigingstechniek aan de bouw, industrie en DHZ-branche? Dan is deze uitdaging als Commercieel Manager bij Hoenderdaal Fasteners écht iets voor jou! 

Hoenderdaal Fasteners is een groeiend familiebedrijf dat is gespecialiseerd in bevestigingstechniek met eigen A-merken in schroeven zoals Dynaplus® voor de vakman en Rotadrill® (die schroeven met die rode puntjes) voor de klusser. Ze leveren dagelijks in binnen- en buitenland aan toeleveranciers in e-tail, retail en groothandel in de zowel de bouw-, industrie- en Doe-Het-Zelf-sector. Met een team van ongeveer 65 collega’s zetten ze zich dagelijks in om topkwaliteit bevestigingsmaterialen met een goede service te leveren aan hun klanten. Het bedrijf is de afgelopen jaren in Nederland flink gegroeid en is nu klaar voor groei in export-business; aan jou de taak om samen met de Export Specialist dit doel tot een succes maken.

Wat is jouw uitdaging als Commercieel Manager?
Als Commercieel Manager ben jij ‘in control’ over verkoopzaken bij een dynamisch handelsbedrijf en ben je eindverantwoordelijke voor het verkoopresultaat. Je hebt een duidelijke visie voor een succesvolle toekomst van het bedrijf en je kunt deze vertalen naar een helder beleid dat is gericht op het behalen van de verkoopdoelstellingen. Door middel van onze slimme PowerBI-dashboards kun je de dagelijkse KPI's en resultaten realtime bekijken en zijn er mooie tools om goede verkoopanalyses te maken waarmee je kunt sturen en grip houdt op het resultaat.

Hoe ziet jouw team eruit en met wie werk je samen?
Je bent verantwoordelijk voor het verkoopresultaat en geeft op motiverende wijze direct leiding aan het commerciële team. Dat team bestaat uit twee Accountmanagers in Nederland, een Sales manager in België, een Export Specialist en een Sales Promotor. Samen met de Inside Sales manager zet jij daarnaast de lijnen uit voor het verkoop binnendienst team (5fte) Ook ga jij regelmatig zelf op pad voor een aantal grote keyaccounts waar jij zelf de directe verantwoordelijkheid voor draagt.

Je werkt nauw samen met de Algemeen Directeur voor het strategisch beleid en positionering van Hoenderdaal. In jouw rol ben je lid van het Management Team van de organisatie voor een goede samenwerking tussen alle afdelingen. Binnen de organisatie werk je goed samen met de Operationeel Manager die verantwoordelijk is voor de logistiek en operatie. Om ervoor te zorgen dat de processen die bij de verkoop starten zo goed mogelijk worden doorgegeven aan inkoop en logistiek is hiervoor een goede samenwerking met deze afdelingen noodzakelijk. Verder zijn de lijnen overal kort en is de organisatie plat waardoor je snel kunt schakelen met al jouw collega’s.

Wat heeft Hoenderdaal Fasteners jou zoal te bieden?

 • Goed salaris van € 4500-6000 euro (bruto per maand o.b.v. 40 uur) afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Goede pensioenregeling.
 • Een auto naar keuze, laptop en smartphone van de zaak.
 • Winstdelingsregeling en een individuele prestatiebeloning aan het einde van het jaar.
 • CAO volgens Technische Groothandel.
 • 30 vakantiedagen.
 • Direct dienstverband bij Hoenderdaal Fasteners en een belangrijke strategische plek binnen de organisatie! 
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden via trainingen, cursussen of opleidingen.
 • Een hecht team van gedreven vakspecialisten, ieder met zijn of haar eigen passie en specialiteit.
 • Vers fruit van de zaak en een maandelijkse bedrijfslunch.
 • Gratis deelname aan ons vitaliteitsprogramma
 • Gezellige vrijdagmiddagborrels.
 • Leuke bedrijfsuitjes zoals bijvoorbeeld het darttoernooi, de klanten-fietsdag, tafeltennistoernooi, kerstdiner en andere leuke initiatieven zoals een familiedag of gezamenlijke sportactiviteiten!

Wat breng je mee als Commercieel Manager?
Met jouw uitstekende commerciële inzicht signaleer jij “goede handel” en denk je in win-win kansen voor Hoenderdaal en de klant. Je bent goed geïnformeerd over de maatschappelijke, politieke en markt inhoudelijke ontwikkelingen binnen de bevestigingstechniek (misschien staan onze contactgegevens zelfs al in jouw telefoon) en zet commerciële kansen om tot resultaten. Via heldere communicatie deel jij jouw kennis met je collega’s om ze verder te helpen bij het maken van keuzes en beslissingen, ook op financieel gebied. Doordat jij een energiek en enthousiast bent is het voor jou geen probleem met flair en overtuigingskracht leiding te geven aan een ervaren en gedreven team. Dat je nu nog geen passie voor schroeven hebt is geen probleem, als je bij Hoenderdaal komt werken komt dat vanzelf wel 😉

Verder:

 • heb je (bij voorkeur) ervaring en kennis van onze branche; liefst met relevante werkervaring aan toeleverancierskant van de bouw, industrie en/of DHZ-branche, en anders aan de klantzijde van deze branche(s).
 • ben jij een ‘dealmaker’ die het grote geheel kan overzien en resultaten weet te boeken;
 • haal je plezier en energie uit je werk, zodat je die ook bij Hoenderdaal kunt overbrengen
 • kan je goed netwerken en ken jij de juiste mensen
 • ben jij gestructureerd en werk je planmatig, doelmatig en methodisch;
 • draait het er allemaal om dat jij jezelf en Hoenderdaal goed kan presenteren aan (potentiële) klanten in binnen- en buitenland!

Waar ga je werken?
Hoenderdaal Fasteners in Veenendaal is een importeur, groothandel en exporteur van bevestigingsmaterialen en levert alleen aan toeleveranciers in de bouw-, industriële- en Doe-Het-Zelf-sector. Ze staan bekend om het leveren van kwaliteitsproducten in de bevestigingstechniek met goede verpakkingen, slimme winkelpresentaties en een uitgebreid assortiment. Al ruim 50 jaar is Hoenderdaal dé specialist op het gebied van schroeven met eigen A-merken Dynaplus® en Rotadrill®.
In de nichemarkt van bevestigingsmaterialen staat Hoenderdaal in Nederland goed bekend en wordt er altijd gebouwd aan duurzame en prettige relaties met hun klanten, leveranciers en collega’s. In België en andere landen in Europa liggen veel nieuwe kansen waar Hoenderdaal zich momenteel strategisch op richt.

Onder leiding van een nieuwe jonge Algemeen Directeur is Hoenderdaal sinds 2017 volop in transitie naar een moderne toekomstbestendige organisaties. Dit zie je terug in diverse implementaties van nieuwe softwaresystemen en automatiseringen en optimalisaties van werkprocessen. Je komt te werken in een open en platte organisatie met passie voor het werk. De kernwaarden van Hoenderdaal Fasteners zijn dan ook:

 • SCREW IT, LET’S DO IT.
  We gaan ervoor; we durven te kiezen en houden van uitdagingen.
 • TO-THE-POINT.
  We zijn eerlijk en direct en varen graag onze eigen koers.
 • FUN IN FASTENERS.
  We zijn bevlogen over onze producten en werken met plezier
 • FASTENER TO FOLLOW.
  We pionieren graag; zijn vernieuwend en lopen voorop.
 • MAKE IT BETTER.
  We leveren bevestiging van kwaliteit. Beter gemaakt, om mee te maken.

 

Onze doelstelling waar jij graag aan bij wil dragen:

Wij gaan voor tevreden klanten,

met onze bevestigingen van kwaliteit

in merken waar we trots op zijn.

Waarmee vakmensen en klussers

in binnen- en buitenland met plezier werken.

We worden hiervoor beloond met winst

die we investeren in de transformatie

naar een succesvolle toekomstbestendige organisatie,

waar je met plezier naar je werk gaat.

 

Interesse? Wij leren je graag kennen!

Voor het werving & selectie traject van deze vacature werken we samen met recruitement bureau Steamz. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij Hoenderdaal. Heb je vragen of wil je solliciteren? Stuur dan een mailtje naar Gabie van Heuven -> gabie@steamz.nl of bel haar direct op: 06 42 25 48 62