Voor 10:00 uur besteld morgen in huis
Meer dan 10.000 producten uit voorraad leverbaar
Uw partner in bevestigingstechniek

INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN VAN DUURZAME SCHROEVEN

Sinds de vorige eeuw hanteren wij in de westerse wereld waarin wij als Hoenderdaal opereren een economisch systeem dat gericht is op continue voortdurende groei waaraan onze welvaart afhangt. Om dat systeem in stand te houden, moeten producten in steeds grotere hoeveelheid geconsumeerd worden. Wij hebben van 'producten' dan ook een ‘probleem’ gemaakt. De technische levensduur van producten wordt vaak kunstmatig verkort, door zogenaamde innovatie ‘verouderen’ ze in hoog tempo, en door steeds wisselende modetrends wordt er elk seizoen iets nieuws aangeschaft. Wij willen als bedrijf niet meedoen aan deze groei-om-groei maar willen met onze producten daadwerkelijk positief bedragen aan de oplossing voor een betere wereld.
We realiseren ons ook dat wij in de rol van 'ketenregisseur' niet op alle zaken direct invloed hebben, en we om die rede soms slechts met kleine stapjes tot verbeteringen kunnen komen. Met onze nuchtere kijk en pragmatische en oplossingsgerichte aanpak zetten we ons in om samen met onze klanten, leveranciers en collega's de juiste keuzes te maken die bijdragen aan een betere toekomst voor ons allemaal.

 

Niet het doel maar een middel
Het bovengenoemde kapatalistische systeem is lastig te repareren met kleine verbeteringen, eigenlijk zouden we onze economie zoals we die nu kennen fundamenteel anders moeten organiseren om dit te bereiken. Het doel van economie zou hierin 'het algemeen belang' moeten zijn, en dus niet uitgedrukt in geld. We meten economisch succes heden ten dagen alleen aan financiele indicatoren zoals rendement en winst, en niet met indicatoren die het algemeen belang meten. Kapitaal en geld zouden het middel moeten zijn, niet het doel zoals in ons huidige kapitalistische systeem.


Bezit maakt schuld
Om tot duurzaam gebruik van producten en bezittingen te komen zullen wij; consumenten, bedrijven en overheden, ons moeten realiseren dat eigendom verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Tegenwoordig krijgen we noodgedwongen allerlei zaken in ons bezit waarvoor wij op de lange termijn geen verantwoordelijkheid kunnen dragen. Als een kledingstuk, een telefoon, een auto of zelfs ons huis niet meer aan onze eisen voldoet gooien we het weg of schuiven het ‘probleem’ door aan een volgende bezitter. We kunnen eigenlijk geen verantwoordelijkheid nemen over het product van begin tot einde. Wij kunnen geen zorg dragen voor alle grondstoffen en materialen die in een product verwerkt zitten en kunnen deze niet hergebruiken. We kunnen vaak niet eens weten om welke grondstoffen en materialen het gaat, of wat daar de kenmerken van zijn. Intussen zitten we met een steeds groter wordt probleem:

  • we delven grondstoffen

  • maken daar goederen van

  • die goederen worden gebruikt of verbruikt

  • vervolgens weggegooid

  • einde verhaal: afval -> probleem

 

Onderdeel van de oplossing
De gehele keten draagt aan dit systeem bij: ontwerpers, bouwers, producenten, investeerders en kopers. Dat betekent dat de consequentie van consumptie binnen dit systeem vrijwel altijd hetzelfde is: afval. Wij willen, in de rol van ontwerper in de keten van bevestigingsmateriaal, een positieve bijdrage leveren aan een duurzame oplossing in dit steeds groter wordende probleem.
Wij spelen met onze bevestigingsmiddelen een als 'fysiek onderdeel' een rol in tal van andere producten en ketens. Een schroefje is misschien maar een klein product, maar in een bouwwerk van essentieel en groot belang. We zijn dus onderdeel van een probleem… of van een oplossing… Wij geloven dat onze producten positief kunnen bijdragen aan een duurzame(re) toekomst en willen onderdeel worden van deze oplossing!


Kwaliteit als duurzaamheid
Wij zoeken duurzaamheid niet alleen in ons bedrijfsmodel of proces of als onderdeel van een groter geheel of keten, maar wij zoeken 'duurzaamheid' vooral in onze producten zelf. Met name bij de ontwikkeling van onze schroeven. Wij staan als Hoenderdaal voor de beste producten in de hoogst haalbare kwaliteit.
Onze schroeven zijn gemaakt van staal, een minerale grondstof die in theorie schaars is. In de praktijk is er echter nog ruim voldoende ijzererts aanwezig. Daarnaast is een groot voordeel van staal dat deze grondstof 100% recyclebaar is waardoor hergebruik mogelijk is. Staal is daarnaast sterk en kent een lange economische levensduur; mits voorzien van de juiste corrosiewerende oppervlaktebehandeling.


Verschil maken
De grootste duurzaamheidsfactor zit in het technisch ontwerp van onze schroeven. Hier maken wij het verschil. De schroeven die wij ontwikkelen zijn geschikt voor duurzaam gebruik in de praktijk. Dit betekend dat er bij het maken van bevestigingen met onze kwaliteitsschroeven minder bevestigingspunten per constructie nodig zijn voor het maken van een stevige verbinding of constructie. En dus minder schroeven. De schroeven die wij ontwikkelen zijn snel en hebben een zeer lage indraaiweerstand tijdens het inschroeven. Hierdoor is er tijdens de verwerking minder energie nodig waardoor de accu van de schroefmachine langer meegaat. Onze buitenschroeven zijn voorzien van een hoogwaardige organische oppervlaktebehandeling die ze beschermen tegen corrosie voor een langere levensduur.


Beter gemaakt, om mee te maken
Als bedrijf doen wij met onze praktische lange termijn aanpak zoveel mogelijk om de levensduur en kwaliteit van onze producten continue te verbeteren. Voor het maken duurzame en veilige verbindingen. Wij streven bij de ontwikkeling van onze schroeven naar de allerhoogste kwaliteit; snel, duurzaam, veilig en gemakkelijk te verwerken. We zijn contant op zoek naar ontwikkelingen en verbeteringen en zijn niet bang hiervoor onze nek uit te steken en nieuwe dingen te proberen. Onze schroeven zijn beter gemaakt, waardoor je er beter mee kunt maken.
We nemen het thema 'duurzaamheid'  serieus en proberen binnen onze mogelijkheden hier zo goed mogelijk invulling te geven. Niet omdat dit door klanten of leveranciers wordt opgedragen, maar omdat wij hier zelf de motivatie voor voelen, met nuchter verstand en uit goed ondernemerschap. Duurzaamheid betekend voor ons; oplossingen bedenken die op een positieve manier bijdragen aan de toekomst. Geen korte termijn oplossingen, maar samen met de betrokkenen in onze keten bouwen aan een betere wereld.