Voor 10:00 uur besteld morgen in huis
Meer dan 10.000 producten uit voorraad leverbaar
Uw partner in bevestigingstechniek

VERSCHILLENDE BEDRIJVEN

Hoenderdaal Fasteners b.v. is onderdeel van de holding Janicor b.v. In deze holding zitten nog twee andere zelfstandige zusters van Hoenderdaal Fasteners. Sinds 2003 is dat Rotadrill Industries b.v. en sinds 2022 is daar Felcom Fasteners bv. bijgekomen. 

 

Rotadrill logo

Rotadrill Industries b.v.

Rotadrill Industries b.v. is de bv die de gelijkname Rotadrill® schroeven levert; "de schroef met de rode punt’’. Rotadrill® is de enige schroef ter wereld die aan de schroef zelf herkenbaar is. De schroef met de rode punt is door ons gepatenteerd, waardoor er geen andere schroeven met rode punten in de wereld te vinden zijn. Het A-merk schroeven voor de doe-het-zelver is verkrijgbaar bij de grootschalige DHZ-ketens zoals GAMMA, Karwei, Bauhaus maar ook bij diverse zelfstandige Doe-Het-Zelf zaken. Wij liggen al ruim 50 jaar in het schroevenschap van Nederland en België en zijn hiermee het grootste schroevenmerk van Nederland voor de klusser.

Rotadrill® Industries is opgericht in het Duitse Gelsenkirchen. Het bedrijf is in de jaren ‘70 opgericht en het idee voor de rode punt is eigenlijk bij toeval ontstaan. Een van de klanten van Rotadrill® was een Duitse autobouwer. Er werden twee verschillende afmetingen schroefjes geleverd, die in het assemblage-proces goed uit elkaar gehouden moesten worden. Het iets kortere schroefje was voor namelijk het linker spatbord en het langere schroefje voor het rechter spatbord. Om ze goed uit elkaar te kunnen houden heeft men toen een rood puntje aan de schroef voor rechterkant gemaakt. Gewoon rode verf dus. Maar toen met schroeven met rode puntjes zag vond men dat bij Rotadrill® een krachtig verkoopargument; het gaf zichtbare herkenbaarheid aan het schroevenmerk. Er werd geëxperimenteerd met de toevoeging van smeermiddelen en zo is de echte Rotadrill® schroef ontstaan; ''mit die Rote Gleispitze''.

In 2003 werd Rotadrill® Industries overgenomen door een andere Veenendaalse schroevenspecialist; Hoenderdaal Fasteners b.v. en sinds 2010 zijn beide bedrijven gehuisvest op één locatie in Veenendaal. Wij doen hier de ontwikkeling van onze schroeven in ons eigen schroevenlab. De productie vindt daarna plaats in Taiwan. De schroeven komen zonder de rode punt binnen in Veenendaal. Het speciale gepatenteerde rode smeermiddel is in Duitsland voor ons ontwikkeld en ieder week worden er bij ons in Veenendaal 2 miljoen schroeven door speciale coatingslijnen van een rood puntje voorzien. Ook de verpakking is een ontwikkeling van Rotadrill®; de kenmerkende transparante kuipen en blisters worden even verderop door een spuitgietbedrijf in Tiel voor ons gemaakt. Misschien lijkt de verpakking door het plastic minder duurzaam, maar deze is volledig recyclebaar en omdat de kuip bijna altijd hergebruikt wordt, is ‘ie toch heel duurzaam. We horen vaak uit de markt dat onze bewaardoosjes als prettig ervaren worden; ze zijn waterdicht en stapelbaar. Zijn alle onderdelen gemaakt? Dan gaan de kuipen, schroeven met rode punten en de etiketten vervolgens naar diverse sociale werkplaatsen door heel Nederland. Hier werken dagelijks ongeveer 50 mensen met een bepaalde achterstand op de arbeidsmarkt die onze Rotadrill® schroeven inpakken. Een mooi voorbeeld van sociaal en lokaal ondernemen.

 

Felcom logo

Felcom Fasteners b.v.

Samen met Jaap het Jonk hebben we in 2022 deze nieuwe businesstak gestart om de gezamenlijke ambities buiten Nederland waar te gaan maken. Met Jaap als mede-eigenaar van deze bv en als dagelijkse leiding over het bedrijf Felcom Fasteners zijn we een echte specialist op het gebied van fasteners-business. 
We richten ons met deze handelstak vooral op nieuwe klanten in het buitenland en naast speciale custom-made fasteners en private label projecten zijn ook onze Hoenderdaal producten terug te vinden in het portfolio van Felcom.